X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4055

Dispariția lui Cubreacov acum 11 ani este un truc electoral – declarație

5 iul. 2013,, 16:16   Politică
3268 1
Foto: arena.md
Clasarea dosarului lui Vlad Cubreacov după 11 ani de investigații este comentată diferit de către analiștii politici. Solicitați de NOI.md, aceștia au afirmat că nu exclud că în spatele acestei decizii stau interese politice.

Anatol Plugaru se arată revoltat de această decizie a Procuraturii Generale. ”Incompetență și cinism nemaivăzut în cadrul Procuraturii Generale. Eu cred că este o acțiune politică pentru a-i compromite pe PPCD și PCRM. E o demonstrație suplementară privind slăbiciunea acestui stat și mai ales a Procuraturii. De fapt, Procuratura este vîndută. Ea este o unealtă politică, făcînd dosare la comandă. Cum așa – ziua-n amiaza mare să fure omul și să treacă 11 ani de zile pentru a spune că nu este crimă în baza a nu știu ce dovezi?”, s-a întrebat Anatol Plugaru.

Valeriu Ostalep susține că acest caz are o finalitate similară cu a celui din 7 aprilie. ”S-a închis cazul pentru că nu pot stabili adevărul. Ca și cetățean pot să-mi exprim îngrijorarea că sistemul nostru de investigație și apărare a normelor de drept nu sînt funcționale. Noi nu putem vorbi serios la momentul actual despre reforma structurilor de forță. O reformă este posibilă cînd există un consens între factorul politic și societate. Organele de drept astăzi sînt vîndute și echilibrate în scop politic. În general, discuțiile despre reformare și reorganizare sînt foaie verde”, a precizat Valeriu Ostalep.

Vasile Croitoru califică tărăgănarea acestui caz drept o înțelegere la nivel politic. ”Poate fi considerat un scenariu, pentru că nu știu dacă există cazuri cînd persoana dispare și apare, dar nu poate să divulge absolut nimic despre felul cum a dispărut și cum a apărut. Dispariția a coincis cu perioada dinaintea alegerilor locale din 2003. Eu cred că a fost mai mult un truc electoral decît o dispariție reală. Tărăgănarea asta a fost făcută intenționat ca să nu aibă finalitate negativă pentru Cubreacov”, a specificat Vasile Croitoru.

Dosarul lui Vlad Cubreacov a fost clasat săptămîna aceasta, după 11 ani de investigaţii. Fostul deputat PPCD a dispărut din spaţiul public în martie 2002, exact atunci cînd creştin-democraţii organizau proteste masive împotriva fostei guvernări comuniste.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?