Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Democrații, acuzați de implicare în inițierea referendumului în Găgăuzia (VIDEO)

4 iul. 2013,, 11:58   Politică
2924 5
Foto: noi.md
Deputații din partea Partidului Comuniștilor acuză conducerea Partidului Democrat din Moldova de faptul că stă în spatele referendumului din Găgăuzia. Despre aceasta a declarat, în cadrul ședinței Parlamentului, deputatul PCRM, Iurie Muntean, relatează NOI.md.

Potrivit lui, actorul principal ar fi prim-vicepreședintele PDM, Vladimir Plahotniuc, președintele de onoare Dumitru Diacov, dar și președintele partidului, Marian Lupu. ”Se discută că în spatele acestui proiect stă Partidul Democrat. Unele surse susțin că aici sînt implicați unii criminali din Găgăuzia, iar reprezentanții coaliției de guvernare nu neagă. În acest context, cerem ca azi, Ministerul Afacerilor Interne să prezinte Parlamentului un raport pe această temă”, a spus Muntean.

Pe de altă parte, președintele de onoare al PD neagă acuzațiile. „Cred că cei care acuză se fac vinovați de ceea ce se întîmplă în regiune. Și mai cred ca sîntem într-o situație delicată pe final de sesiune. O oră și jumătate nu discutăm nimic. Ei vor să ne plimbe, să demonstreze că în țara asta nu se lucrează. Sînt deputați care nu au lucrat vreo 3-4 luni și fac exerciții”, a spus Diacov.

De menționat că Adunarea Populară a Găgăuziei vrea să iniţieze un referendum privind separarea de R.Moldova. Un grup de cetăţeni au adunat 5000 de semnături necesare pentru iniţierea referendumului.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?