Creștere industrială modestă în Moldova

Creștere industrială modestă în Moldova

În Moldova creșterea economică modestă se menține, relatează NOI.md.

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, volumul producției industriale în țară, în ianuarie-iulie 2017, a crescut cu numai 0,6%, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Totodată, volumul producției în industria extractivă a scăzut cu 2,1%, iar în industria prelucrătoare - a crescut cu 0,9%.


Concomitent, în ianuarie-iulie a acestui an, în producția de băuturi a fost înregistrată o creștere cu 7,5%, în timp ce pentru producția produselor din tutun - o scădere de 43,9%. Producția textilelor a scăzut cu 16%, a îmbrăcămintei s-a diminuat cu 0,7%.

Producția hîrtiei și a produselor din hîrtie a scăzut cu 12,7%, iar cea de substanțele chimice și produsele chimice - a crescut cu 3,1%. Producția de produse farmaceutice și preparate farmaceutice a înregistrat o creștere de 11,6%, iar cea de produse din cauciuc și plastic - o creștere de 21%. În industria metalurgică, producția a crescut cu 0,7%.

Producția construcțiilor metalice și cea a articolelor metalice, cu excepția mașinilor, echipamentelor și instalațiilor, a crescut cu 0,6%, cea a computerelor, produselor electronice și optice a crescut cu 3,5%.

A fost înregistrată o creștere de 21,6% la producția echipamentelor electrice. Producția mașinilor și echipamentelor a crescut cu 7,6%, a autoturismelor, remorcilor și semiremorcilor –s-a diminuat cu 2,5%.


Producția de mobile a înregistrat o majorare de1,3%, iar la producția și furnizarea de energie electrică și termică, a gazelor, a apei calde și a aerului condiționat a fost înregistrată scăderea de 0,5%.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load