X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Petrenco a solicitat azil politic în Germania

12 sep. 2017,, 15:30   Politică
3158 4

Preşedintele Partidului „Casa Noastră – Moldova”, Grigore Petrenco, a plecat din Moldova şi acum se află în Germania.

În RFG Petrenco a solicitat azil politic. Despre faptul că fostul deputat Grigore Petrenco a plecat în secret din Moldova i-a comunicat portalului newsmaker.md unul dintre diplomaţii europeni. Potrivit spuselor lui, Petrenco a plecat în Germania.

Sursa a făcut legătură cu politicianul, care a confirmat această informaţie. Grigore Petrenco a relatat că se află în Germania, unde s-a retras luna trecută. „Mă aflu în Germania de la finele lunii august. Nu vreau să dezvălui cum concret am plecat, dar în Germania am intrat pe bază legală”, a spus Petrenco în interviul pentru newsmaker.md.


Fostul deputat a relatat că deja a depus actele la Oficiul Federal pentru Migraţie şi Refugiaţi (OFMR) pentru a obţine azil politic. Procedura examinării actelor şi adoptării deciziei de acordare a azilului politic poate să dureze pînă la o jumătate de an. „Pe mine aici mă ajută [să obţin azil politic] camarazii din Partidul de Stînga al Germaniei (Die Linke) şi din Amnesty International”, a explicat Petrenco.

Amintim că pe 28 iunie Judecătoria Rîşcani l-a condamnat convențional pe Grigore Petrenco la 4,5 ani privaţiune de libertate şi la amendă în valoare de 400 u.c. (20 mii de lei) pentru organizarea dezordinii în masă. Prin sentinţa judecăţii, lui Petrenco i s-a interzis să părăsească teritoriul Moldovei.

Ceilalţi membri ai “grupului Petrenco” – Mihail Amerberg, Pavel Grigorciuc, Alexandru Roşco, Vladimir Jurat, Andrei Druzi şi Oleg Buznea, de asemenea, s-au ales cu termene convenţionale de la 3 pînă la 4,5 ani şi amenzi.

Petrenco şi şase adepţi ai acestuia au fost reţinuţi pe 6 septembrie 2015 în timpul unei acţiuni de protest din faţa Procuraturii Generale. Membrii “grupului Petrenco”, după detenţia de o jumătate de an şi două luni în arest la domiciliu, au fost puşi în libertate sub control judiciar, dar cu interdicţia de a participa la acţiuni de protest şi cu alte restricţii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?