Moldova şi Belarusul vor relansa o rută aeriană directă

Moldova şi Belarusul vor relansa o rută aeriană directă

Moldova și Belarusul examinează posibilitatea relansării unei curse aeriene directe între Minsk şi Chişinău, informează NOI.md.

Guvernele celor două țări intenţionează, de asemenea, să liberalizeze  transportul rutier în regim bilateral și tranzit dintre ambele ţări. Aceste subiecte au fost examinate în cadrul întrevederii viceministrului Transportului şi Infrastructurii Drumurilor al Moldovei, Sergiu Bucătaru, cu ambasadorul Belarusului în Moldova, Serghei Ciciuk.

Sergiu Bucătaru a scris pe pagina sa din reţelele sociale că în cadrul întrevederii cu ambasadorul Belarusului în Moldova, Serghei Ciciuk, au fost abordate două subiecte importante. Părţile au examinat, în particular, reluarea cursei aeriene directe între Moldova şi Belarus, numeroasele avantaje şi posiibilităţi de pe urma acestui fapt, precum şi au analizat perspectivele liberalizării transportului rutier în regim bilateral și tranzit dintre ambele ţări.

Viceministrul Transportului a amintit că, recent, Guvernul Moldovei a aprobat inițierea negocierilor asupra proiectului cu privire la modificarea Acordului interguvernamental cu privire la traficul auto internațional din 4 aprilie 1994 și Protocolului adițional de aplicare a acestuia, orientate spre liberalizarea pieţei de transport auto dintre ambele state.

„Ambasadorul Belarusului în Moldova, Serghei Ciciuk, și-a exprimat disponibilitatea de a acorda suportul necesar pentru asigurarea unui dialog constructiv și stabil în domeniul transporturilor”, a adăugat Bucătaru.

 

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load