X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Trump și Putin l-au felicitat pe Dodon cu ocazia Zilei Independenței

25 aug. 2017,, 15:02   Politică
2427 1

Președintele Federației Ruse Vladimir Putin l-a felicitat pe Igor Dodon cu prilejul Zilei Independenței Republicii Moldova.

"Vă urez, dragă Igori Nicolaevici, sănătate puternică și succese, iar conaționalilor Dumneavoastră- pace, bunăstare și prosperare", a transmis într-o scrisoare oficială Vladimir Putin.

Aceasta felicitare este "o cutumă, un semn de bun ton", a explicat fostul consilier prezidențial, Ion Păduraru pentru UNIMEDIA.

"Relațiile moldo-ruse se bazează pe tradiții bune de prietenie și respect reciproc al popoarelor țările noastre. Sunt convins că, în continuare, dezvoltarea dialogului bilateral constructiv și cooperarea productivă în diferite domenii ar răspunde intereselor comune și ar contribui la întărirea stabilității și siguranței regionale", a scris președintele rus.


Ion Păduraru, secreterul general al Aparatului Președintelui Nicolae Timofti, a spus că felicitarea din partea șefilor de stat este un obicei. Republica Moldova, spre exemplu, are o listă a oficialilor străini de stat, deținută de Serviciul Protocol Diplomatic de Stat din cadrul Ministerului de Externe.

Președintele Nicolae Timofti a fost felicitat anterior de cinci ori de către Vladimir Putin cu ocazia Zilei Independeței Republicii Moldova.

Și Donald Trump i-a adresat o scrisoare de felicitare cu ocazia independenței Președintelui Igor Dodon. "Statele Unite sunt mândre să numească Republica Moldova prieten și partener și noi așteptăm să continuăm lucru comun în atingerea păcii, securității și prosperității. Doresc oamenilor din Moldova tot bine în această zi foarte importantă", a scris președintele SUA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?