Care dintre operatorii de telefonie mobile are mai mulți utilizatori

Care dintre operatorii de telefonie mobile are mai mulți utilizatori

În Moldova numărul de utilizatori de servicii de telefonie mobilă continuă să crească.


Astfel, în I jumătate a anului 2017 numărul de utilizatori a crescut în raport cu situația la finele anului 2016 cu peste 47,6 mii (+1,08 la sută) și a constituit 4 milioane  476,9 mii, relatează NOI.md.


Potrivit datelor, prezentate Agenției Naționale pentru Reglementare în  Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI) de către trei furnizori de servicii de telefonie mobilă (Orange Moldova, Moldcell și Moldtelecom-Unite), majorarea numărului total de utilizatori a fost condiționată de extinderea bazelor de clienți ale Orange Moldova și Moldtelecom.


Primul furnizor și-a mărit baza de clienți cu 1,88 la sută, pînă la 2 milioane 616,1 mii, iar al doilea furnizor – cu 1,37 la sută, pînă la 355,5 mii.


Numărul clienților Moldcell s-a micșorat cu 0,37 la sută  și a alcătuit 1 milion 505,2 mii. Urmare a acestei evoluții, rata de penetrare a serviciilor de telefonie mobilă la 100 de locuitori ai republicii a sporit cu 1,42 la sută și a alcătuit 126,1 la sută.


Astfel, la 100 de locuitori ai țării noastre le revin, în medie, peste 126 de cartele SIM, procurate de la furnizorii de telefonie mobilă. Acest lucru înseamnă că o parte dintre utilizatori are două sau trei cartele.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load