X 
Transnistria stiri: 1403
Preşedintele stiri: 4062

Puterea amenință Biserica Ortodoxă din Moldova

26 iun. 2013,, 11:24   Societate
7673 13
Foto : moldovenii.md
Coaliția de guvernare amenință cu introducerea impozitelor pentru biserică, dacă nu va fi anulată mica excomunicare (accesul interzis la Sfînta Taină a Împărtășaniei) a conducerii țării și corpului de deputați pentru adoptarea Legii cu privire la egalitatea șanselor. Astfel de amenințări au fost făcute de către liderul fracțiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleț, și vicepreşedintele Parlamentului, democratul Adrian Candu.

"Nu ne plasăm împotriva Bisericii şi a religiei în general. Fiecare are nivelul său de evlavie, dar acei preoţi care compromit principiul credinţei ar trebui luaţi în atenţia societăţii civile. Dintr-o problemă care nu prezintă un pericol pentru această societate ei încearcă să facă o mare temă de dezbateri", a opinat Streleţ.

Anterior, liberal-democratul a amenințat că " va vorbi personal" cu slujitorii bisericii, care îi vor refuza împărtășania.
„Atunci cînd se pune accentul în prevalarea unui drept sîntem cei puşi la strajă ca astfel de lucruri să nu se întîmple”, a menționat în acest context Adrian Candu.

"Biserica trebuie să revină la originile ei, să ne ajute să găsim pacea în suflet. Ar putea periclita buna dezvoltare a ţării, ar fi bine să rămînă mai rezervaţi. Biserica este o instituţie care ar trebui să se gîndească la dezvoltarea statului, dacă se pun bariere, e regretabil. Nu vrem să intrăm în război cu nimeni, dar vom fi atenţi cum se comportă unii reprezentanţi ai Bisericii. Vom face aşa ca legea să fie respectată. Dacă se va demonstra că manipulează cetăţenii, să fie traşi la răspundere", a specificat Adrian Candu.

"S-a discutat în multe state despre proprietăţile bisericii, cum se colectează banii de la cetăţeni, despre veniturile care nu sînt declarate. Poate vom discuta la un moment dat şi despre impozitarea veniturilor Bisericii", a adăugat Candu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?