Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Tinerii boxeri vor lupta la Orhei pentru titlul de campion (VIDEO)

21 aug. 2017,, 15:10   Sport
3467 0

Campionatul Moldovei la box, rezervat tinerilor, va avea loc la Orhei în perioada 24-27 august.

Turneul va avea loc în aer liber și va atrage atenția numeroșilor admiratori ai boxului, deoarece în cadrul lui vor fi selectați candidații care vor participa la viitorul Campionat European de box pentru Tineret. Cine va participa la Campionatul Moldovei pentru Tineret și cum organizatorii vor proteja sportivii și spectatorii de vremea rea a relatat portalului NOI.md arbitrul de box de categorie internațională Anatoli Kaigorodov.

La Campionatul de Box pentru Tineret vor participa circa 90 de sportivi în vîrstă de 17-18 ani din toate raioanele unde se practică acest tip de sport. Printre participanții la competiții vor fi și cîștigatorii campionatelor naționale printre elevi și juniori din anii trecuți. Cîștigătorii în categoriile lor de greutate, potrivit principalului arbitru al Federației de Box, vor obține dreptul de a participa la Campionatul European pentru Tineret, care va avea loc în Turcia de la 20 pînă la 29 octombrie. Tinerii pugiliști, de asemenea, vor deveni participanți potențiali ai Jocurilor Olimpice pentru juniori, care în 2018 vor avea loc în Argentina.


Luptele din cadrul Campionatului de Tineret din Moldova se vor desfășura la școala sportivă „Sala de box”, de la Orhei, pe strada Ion Iachir, 25-B. Organizatorii și-au propus să organizeze turneul în aer liber. În acest scop, va fi amenajat terenul adiacent școlii sportive. Anatoli Kaigorodov a asigurat cititorii și spectatorii NOI.md că Campionatul de Tineret din Moldova va avea loc pe orice vreme, deoarece în orice moment competițiile pot fi mutate într-o sală acoperită din apropiere.

Primele lupte din cadrul Campionatului Moldovei la box printre sportivii de 17-18 ani vor avea loc la Orhei pe 24 august, începînd cu ora 15:00. Deschiderea oficială a turneului va avea loc în aceeași zi, de la ora 17:00. Luptele în sferturile de finală sînt preconizate pentru 25 august, începînd cu ora 15:00. La aceeași oră, sîmbătă, 26 august, sportivii vor începe lupta pentru calificarea în finală în categoriile lor de greutate. Campionatul se va încheia cu lupte de finală, care vor avea loc la 27 august, cu începere de la ora 11:00.

Federația de Box din Moldova îi invită pe toți amatorii acestui tip de sport la Campionatul Național de tineret. Organizatorii promit că evenimentul va fi organizat la cel mai înalt nivel, fiind așteptați oaspeți din multe raioane ale republicii. După încheierea turneului înregistrările tuturor lupte vor fi accesibile pe site-ul Federației de Box.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?