Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4063

Ghimpu refuză să-i cedeze lui Chirtoacă conducerea PL-ului

25 iun. 2013,, 13:33   Politică
4054 3
Foto: electionsmeter.com
Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, nu este gata să-i cedeze vicepreședintelui PL, Dorin Chirtoacă, conducerea PL-ului. Despre aceasta a anunțat liderul PL în cadrul unei emisiuni la Publika TV, menționînd că el nu este gata de acest lucru, deoarece ”a conduce primăria capitalei și a conduce un partid sînt lucruri diferite”, relatează NOI.md.

“Vreți – plecați, puterea azi e în mine și Dorin Chirtoacă. În 2009, Chirtoacă a fost locomotiva, acum sînt și eu. Eu i-am adus în partid la propunerea altora. Am fost credul, dar nu voi mai fi, vor trece toți prin sita liberală. Dorin e gata și azi să preia conducerea PL, eu nu sînt gata. A conduce primăria și un partid sînt lucruri diferite. Va veni ziua cînd Dorin Chirtoacă va fi liderul PL. Daca era Dorin Chirtoaca azi președinte, toate tunurile îndreptate împotriva mea erau sa fie împotriva lui. Asta vor – sa îl compromită de la o asemenea vîrsta”, a spus Ghimpu.

Liderul PL a ținut să-i critice pe cei șapte reformatori PL care au creat coaliție cu PLDM și PDM.

“Îmi mușc mîinile. Îmi vine cîteodată sa urlu nu ca ursul, ci ca ursul și lupul luați împreună, dar KGB-ul e mai puternic. Oleg Bodrug are bani, de ce m-a trădat el? Ceilalți sînt săraci, le-au aruncat cate un os, dar Oleg are bani. Daca ei votau doar pentru Filat premier, atunci înțelegeam, dar dacă s-au legat de PL, înseamnă că misiunea e alta – să distrugă partidul”, a punctat Mihai Ghimpu.

Anterior, șapte deputați PL au declarat că formează Consiliul reformator al PL și colectează semnături pentru schimbarea conducerii PL.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?