X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Un nou virus mortal a apărut în Orientul Mijlociu

23 iun. 2013,, 15:19   Societate
5502 0
Foto: infosmi.net
În Orientul Mijlociu a apărut un virus mortal, care s-ar putea dovedi mai periculos decît cel al pneumoniei atipice sau sindromul acut respirator sever (SARS), scrie Daily Mail. Noul virus a ucis deja 38 de oameni.

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat peste 60 de cazuri de MERS (sindromul respirator din Orientul Mijlociu). Simptomele sînt aceleași ca la SARS: febra, tuse, care degenerează în pneumonie. Dar medicii atrag atenția că gradul de mortalitate este mai mare în cazul MERS.

Dacă sindromul acut respirator sever a costat viața a 80% dintre pacienți, la MERS procentul este de 65%. Din fericire, notează Daily Mail, boala nu are un ritm de răspîndire atît de rapid ca SARS, care a cauzat decesul a 800 de oameni în 2003.

Specialiștii nu au stabilit încă modul de propagare a bolii în fiecare dintre cazurile înregistrate, pentru că, se pare, unii au contractat-o fără să intre în contact cu cei infectați. „Majoritatea cazurilor au fost constatate în Arabia Saudită, unde luna viitoare urmează să sosească mii de pelerini pentru Ramadan”, notează publicația citată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?