X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Deputații au păreri diferite privind decizia Sinodului Mitropoliei Moldovei (VIDEO)

21 iun. 2013,, 13:19   Politică
3008 2
Foto : noi.md
Liderii partidelor de guvernare au păreri diferite vizavi de decizia Sinodului Mitropoliei, care prevede excomunicarea guvernanților, pînă la pocăință. În cadrul unei pauze la Parlament, liderul PCRM, Vladimir Voronin, a salutat decizia sinodului, menționîd că deputații care au adoptat legea anti-discriminare merită o pedeapsă mult mai dură.

„Este puțin. În general trebuie interzisă prezența lor în lăcașele sfinte”, a spus Vladimir Voronin. Pe de altă parte, președintele PL, Mihai Ghimpu, a spus că „șeful meu este Dumnezeu și nimeni nu-mi poate interzice să spun ”Tatăl nostru””.

„Cum adică să interzici creștinului să meargă la biserică? Dumnezeu este cel care decide cine a păcătuit și cine nu. Dar în mănăstiri cine păcătuiește?” s-a întrebat liderul PL.

O poziție similară a avut și președintele fracțiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleț, care califică decizia drept una politică.

Această lege nu aduce nici o atingere unor instituții, nu vizează familia, nu vizează domeniul educației și cultele religioase. Avînd aceste mari excluderi, orice ”agiotaj” în jurul acestui subiect este artificial. Îl fac doar cei care încearcă sa tragă dividende politice. Este o decizie politizata, fiindcă credincioșii din sfera politică ar putea să se întrebe și ei ce e cu această decizie. De adoptarea acestui act legislativ a depins parcursul nostru european de mai departe”, a spus Streleț.

Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova a decis să aplice sancțiuni dure autorităților: guvernanții vor fi excomunicați, deci îndepărtați de la tainele bisericești.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?