Eurovision stiri: 513
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Rogozin explică de ce a șters mesajul amenințător la adresa României

2 aug. 2017,, 11:29   Politică
7090 11

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a explicat de și-a șters de pe rețelele de socializare postările emoționale adresate politicienilor români.

În cadrul unui interviu oferit postului de televiziune NTV din Moldova, politicianul a explicat că perioada emoțiilor a trecut, a venit timpul curățirii spațiului informațional pentru un răspuns real.

„În primul rînd, este un prilej bun pentru a reaminti aceste postări. Prima oară (prilejul informațional apare) atunci cînd ele sînt postate, a doua oară – atunci cînd ele sînt eliminate, a comentat el, glumind, știrile din presa care a remarcat schimbarea conținutului acestora. Dacă e să vorbim serios, situația este una fără precedent și foarte periculoasă, deoarece, în esență, dacă ea va fi neglijată, atunci ar putea viza toate persoanele (iar ele sînt căteva zeci care au fost introduse în liste de sancțiuni ilegale). Și dacă vreo țară, alde România, va închide în mod arbitrar, grosolan, spațiul aerian pentru avioanele de pasageri, cele comerciale, de linie, dacă cu ele zboară o astfel de persoană, atunci acest lucru va duce la un haos și, respectiv, la măsuri de răspuns care la fel vor afecta o mulțime de oameni”.

Vicepreședintele Guvernului rus a adus asigurări că Rusia nu va lăsa fără răspuns incidentul cu avionul companiei aeriene S7 ce a avut loc pe 28 iulie în spațiul aerian al României, care nu a permis navei să urmeze cursa, motivînd acest lucru prin faptul că la bordul navei s-ar afla o persoană inclusă în listele de sancțiuni ale UE. „Nu vom lăsa această problemă fără atenție. Începînd cu ICAO (Organizația Internațională a Aviației Civile – nota TASS) și terminînd cu alte autorități, instituții internaționale, vom clarifica în detalii această problemă. Toate concluziile necesare vor fi trase”, a promis Rogozin.

El a subliniat că timpul aprecierilor emoționale și amenințărilor inițiale a trecut. „Acum a început o altă perioadă – nu cea a declarațiilor emoționale, ci perioada de analiză a celor întîmplate, a început procesul de identificare a persoanelor implicate în adoptarea acestor decizii ilegale care pun în pericol nu numai viața membrilor delegației guvernamentale a Rusiei, dar și a cetățenilor de rînd, preponderent a moldovenilor care au zburat în patria lor. Prin urmare, în loc de emoții vor fi fapte. Asta e tot ce vă pot spune”, a menționat viceprim-ministrul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?