Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Rolul femeilor în asigurarea păcii – subiect de discuții la nivel înalt

1 aug. 2017,, 15:30   Societate
1392 0

Rolul femeilor în asigurarea păcii şi securităţii a devenit subiectul principal abordat în cadrul întrevederii viceprim-ministrului pentru Reintegrare, Gheorghe Bălan, cu reprezentanta UN Women în Republica Moldova, Ulziisuren Jamsran.


Surse din cadrul Biroului Politici de Reintegrare au relatat pentru că interlocutorii au făcut un schimb de opinii pe marginea perspectivelor de elaborare a Planului naţional de acţiuni cu privire la implementarea Rezoluţiei 1325 a Consiliului de Securitate al ONU privind rolul femeilor în asigurarea păcii şi securităţii.

Referindu-se la dosarul transnistrean şi implicarea femeilor pe această dimensiune, vicepremierul a menţionat că procesul de reglementare a conflictului transnistrean este unul complex, iar femeilor, în special celor implicate în platformele de negocieri şi în activitatea grupurilor de lucru sectoriale, le revine un rol esenţial în promovarea abordărilor de conciliere, mediere şi de aplanare a situaţiilor de impas.

La finele întrevederii Gheorghe Bălan a exprimat gratitudine pentru suportul consistent acordat de UN Women în Republica Moldova şi a exprimat speranţa în menţinerea unei colaborări prodigioase şi pe viitor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?