X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Montserrat Caballe a provocat un scandal diplomatic: Azerbaidjan a declarat-o persona non grata

7 iun. 2013,, 11:34   Showbiz
4085 0
Foto: newsru.com
Renumita cîntăreață spaniolă de operă, Montserrat Caballe, a fost declarată persona non grata în Azerbaidjan. O astfel de decizie din partea autorităților a fost determinată de vizita cîntăreței în Nagorno-Karabah, care în Baku este considerat teritoriu azer ocupat de Armenia.

"Am trimis o notă de protest părții spaniole, explicînd întreaga situație, și am cerut explicații în legătură cu vizitarea de către Montserrat Caballe a teritoriilor ocupate ale Azerbaidjanului. În notă se menționează că Caballe nu va primi viză azeră, întrucît ea devine persona non grata", au declarat reprezentanții Ambasadei Republicii Azerbaidjan în Spania, citați de "Interfax".

Diplomații au precizat că managerii interpretei știau că "vizitarea teritoriilor ocupate ale Azerbaidjanului fără consimțămîntul autorităților de la Baku este ilegală." În răspuns, ei doar au asigurat partea azeră că concertul lui Montserrat Caballe în Karabakh nu va avea loc. Anterior, purtătorul de cuvînt al Ministerului Afacerilor Externe, Elman Abdullayev, a declarat că astfel de vizite dăunează soluționării pașnice a conflictului din Nagorno-Karabah.

Marți, cîntareața a fost primită la Stepanakert de către președintele nerecunoscutei republici, Bako Sahakyan. "În țara noastră aveți o mulțime de admiratori. Colaborarea cu artiști celebri va contribui foarte mult la dezvoltarea culturii în Nagorno-Karabah", citează spusele lui Sahakian serviciul său de presă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?