Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4058

Stone, acuzat de încălcarea drepturilor de autor, din cauza filmului cu Putin

4 iul. 2017,, 20:30   Externe
2668 0

Cameramanul din Ufa Vladimir Jilko l-a acuzat pe regizorul american Oliver Stone de încălcarea drepturilor de autor. Jilko a făcut acest lucru într-o postare pe Instagram.

Operatorul a comunicat că Stone, în documentarul “Interviurile cu Putin”, a utilizat cadrele lui – se au în vedere momentele din minutul 33 secunda 41 şi minutul 48 secunda 45. Potrivit spuselor lui Jilko, ele au fost procurate „în run-off cu licență standard, ceea ce interzice utilizarea materialului la televiziune”.

Jilko a precizat că este vorba despre partea a doua a filmului lui Stone, unde este prezentată moscheea Lala Tulpan.

Proiectarea celor patru episoade ale filmului documentar “Interviurile cu Putin” s-a finalizat în SUA la canalul Showtime pe 15 iunie. În Rusia pelicula a fost difuzată de canalul „Pervîi” de pe 19 pînă pe 22 iunie. În film Putin i-a relatat, în particular, lui Stone despre nepoţii săi, a răspuns la întrebarea despre dorinţa de a fi ţar şi a declarat despre neamestecul Rusiei în afacerile altor ţări.

În iunie s-a comunicat că în tradiţionala lecţie Nobel a lui Bob Dylan a fost găsit plagiat.


Totodată, muzicianul a utilizat în alocuţiunea sa un citat inexistent din romanul "Moby Dick" de Herman Melville, precum şi numeroase fragmente dintr-o scurtă evocare a cărții de pe Sparknotes.

În decembrie 2015 scriitorul cecen Ruslan Zakriev a acţionat în judecată compania americană de filme 20th Сentury Fox. El a declarat că filmul „Avatar“ a împrumutat ideea romanului său „Arma secretă“ şi a solicitat compensaţie morală în valoare de 10 milioane de ruble.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?