X 
Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Doliu în lumea filmului. A murit un cunoscut regizor

25 mai. 17:20   Externe
2782 0

Regizorul nominalizat la Oscar Morgan Spurlock, cunoscut mai ales pentru filmul său din 2004 despre fast-food, Super Size Me, a murit la vîrsta de 53 de ani.

În documentarul Super Size Me, Spurlock a trăit o lună întreagă cu o dietă bazată pe mîncare de la McDonald's pentru a testa impactul asupra sănătăţii organismului său.

Filmul a stîrnit o dezbatere uriaşă şi i-a adus o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun documentar, transmite Noi.md cu referire la ziare.com.

A regizat în total peste 20 de filme şi documentare, printre care Where in the World is Osama bin Laden, din 2008, şi filmul This Is Us, din 2013, despre turneul One Direction.

A murit din cauza unor complicaţii cauzate de cancer, a anunţat familia sa într-o declaraţie prin intermediul publicistului său.


S-a îngrăşat 11 kg şi medicii i-au spus că sănătatea sa este în pericol dacă nu pune capăt experimentului său de 30 de zile.

Spurlock spunea că se simţea bolnav şi cu puţină energie, în timp ce medicii şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la tensiunea arterială şi colesterolul său.

De asemenea, filmul a pus întrebări importante industriei alimentare americane şi a sugerat că o alternativă mai sănătoasă ar putea fi disponibilă cu voinţă politică.

Lansarea sa a determinat McDonald's să publice o declaraţie în care îşi apără meniurile şi denunţă filmul lui Spurlock ca fiind "nerealist".

Compania a publicat reclame în cinci ziare britanice în care se spune că alimentele sale ar trebui consumate ca "parte a unei diete echilibrate".

Dar McDonald's a renunţat la opţiunea Super Size în acel an.

După acest film, Spurlock a abordat subiecte precum războiul american din Afganistan cu Where in the World is Osama bin Laden; marketingul de consum în The Greatest Movie Ever Sold; şi îngrijirea bătrînilor şi jocurile de noroc în serialul CNN Morgan Spurlock's Inside Man.

1
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?