Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4055

Voronin: Decizia privind crearea coaliţiei proeuropene va fi contestată în instanță

6 iun. 2013,, 10:49   Politică
2659 0
Foto : noi.md
Liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, a făcut astăzi o adresare către deputații din Parlamentul Republicii Moldova care au creat Coaliția de Guvernare Pro-Europeană. Înainte de începerea ședinței, liderul PCRM a spus că, pe 4 iunie, cînd a fost creată coaliția, membrii acesteia au suferit o înfrîngere zdrobitoare. Liderul PCRM i-a prevenit deschis pe membrii coaliției că, la fel ca și legea care interzice simbolurile comuniste secera și ciocanul, majoritatea deciziilor lor comune vor fi recunoscute ilegale. Vladimir Voronin a spus că PCRM se va adresa la Curtea Constituțională, dar și la Procuratură, cu solicitarea de a examina acordul privind crearea coaliției. Voronin a spus că crearea acestei coaliții este o uzurpare a puterii în stat.

“Vom ataca, în primul rînd, decizia obraznică şi anticonstituţională privind crearea aşa-numitei „coaliţii pro-europene”. În această cîrdăşie voi practic aţi recunoscut deschis că Parlamentul deja nu mai este organul reprezentativ suprem al puterii. Acum toată puterea este concentrată în mîinile noii coaliţii, pe care aţi pus-o deasupra legii şi oricărei morale. Acum fiţi gata: veţi fi judecaţi şi după legile Codului penal, şi după legile moralei umane”, a avertizat Voronin.

Liderul PCRM le-a sugerat membrilor coaliției ca în timpul care a rămas pînă la alegerile parlamentare să nu modifice legislaţia electorală. “Să nu inventați şiretlicuri banditeşti de furt al voturilor alegătorilor, dar dimpotrivă, să faceți tot posibilul pentru ca alegerile să aibă loc cît mai curînd posibil. Aceasta este puţinul bun şi folositor pe care încă cu adevărat mai puteţi să îl faceţi pentru poporul Moldovei”, a spus Voronin.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?