Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Activitatea miliţiei şi poliţiei în Zona de Securitate va fi reglementată în cadrul CUC

29 mai. 2013,, 12:30   Societate
1912 0
Foto : rferl.org
Activitatea miliţiei transnistrene şi poliţiei în oraşul Bender şi Zona de Securitate, în general, va fi reglementată în cadrul Comisiei Unificate de Control (CUC). La această înţelegere au ajuns reprezentanţii politici ai părţilor în cadrul negocierilor în formatul "5+2", vicepremierul pentru Reintegrare al Republicii Moldova, Eugen Carpov, şi ministrul de externe al nerecunoscutei RMN, Nina Ştanski.

Potrivit Agenţiei "Infotag", după întrevederea celor doi, care s-a desfăşurat ieri la Chişinău, s-a menţionat că pe marginea acestei chestiuni vor fi organizate consultări cu membrii CUC.

"În opinia mea, CUC a demonstrat că nu este doar singurul format legitim, dar şi unul destul de eficient, care oferă un spectru larg de instrumente în vederea soluţionării problemelor", a spus Nina Ştanski.

În opinia ei, "activitatea organelor de drept din Bender trebuie să revină în cîmp legal în cadrul Grupului comun operativ de investigaţii care a fost creat în baza Acordului din 1992 şi este menit să asigure o activitate de reglementare comună a structurilor respective în Zona de Securitate cu coordonarea CUC".

La rîndul său, Eugen Carpov a menţionat că vor avea loc consultări cu membrii CUC. Totodată, el a menţionat că "pot fi puse în aplicare diferite mecanisme existente".

"Astăzi am organizat o asemenea întîlnire şi ne-am convins că pot fi puse în discuţie diferite chestiuni. În mare parte, am făcut un schimb de opinii în ceea ce priveşte colaborarea între organele de drept într-un context mult mai larg. Important este să găsim soluţia problemelor, pentru ca oamenii să se simtă în siguranţă, să poată munci şi trăi în pace, indiferent dacă locuiesc pe malul drept sau pe malul stîng al rîului Nistru", a declarat Carpov.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?