X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4058

Ghimpu: Filat vrea imunitate pentru că altfel înfundă puşcăria

28 mai. 2013,, 02:16   Politică
14064 9
Foto: news.point.md
Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, susţine că liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vladimir Filat, nu va permite învestirea unui nou Guvern, chiar şi condus de colegul său Iurie Leancă, pentru că în caz contrar pierde orice speranţă de a ocupa o funcţie în stat şi de a obţine imunitate care ar putea să-l protejeze de răspundere penală, scrie omg.md.

Declaraţia a fost făcută de Ghimpu la finele săptămînii trecute, în cadrul şedinţei Consiliului politic al Partidului Liberal. „Filat vrea alegeri anticipate, despotul. El turbă, mai ales cînd a văzut la Taraclia că lumea i-a zis lui Leancă că este mai bun de Prim-ministru, pentru că este mai modest şi merge cu picioarele pe pămînt, iar Filat este îngîmfat. Mi se pare că s-ar fi spînzurat acolo, doar că nu avea funie”, a declarat Mihai Ghimpu.

Potrivit sursei citate, Vladimir Filat îşi doreşte acum să revină la putere măcar în calitate de deputat simplu, pentru a avea imunitate parlamentară. „El vrea alegeri anticipate, măcar deputat să revină deoarece după el plînge puşcăria. Cum să fii Prim-ministru al Republicii Moldova şi la cererea brigadirului Şevciuk să dai jos stema şi drapelul. El doar pentru articolul ăsta trebuie să facă puşcărie”, a subliniat Mihai Ghimpu, accentuînd că mai sînt multe motive pentru ca „Filat să fie dus la Bernardazzi (adresa unui penitenciar din capitală – n.r.)”,

„Plînge puşcăria după el şi acolo o să ajungă pentru că singur şi-a construit cărăruşa, nu eu. El a spus după tragedia din Pădurea Domnească, că legea trebuie să fie funcţională, deci trebuie să fie una pentru toţi, inclusiv pentru el”, a concluzionat Mihai Ghimpu.

Din 2009 pînă acum cîteva luni, Vladimir Filat a condus Guvernul de coaliţie format de Alianţa pentru Integrare Europeană. După ce pe data de 5 martie curent Guvernul a fost demis prin moţiune de cenzură fiind suspectat de acte de corupţie, Vladimir Filat a fost înaintat din nou la funcţia de Prim-ministru. Pe data de 22 aprilie curent, Curtea Constituţională a decis că Filat nu mai poate candida la şefia Guvernului pe motiv că a condus un Cabine de miniştri acuzat de acte de corupţie şi nu poate asigura interimatul Guvernului în exerciţiu. Astfel, interimatul a fost preluat de prim-vicepreşedintele PLDM, ministrul de Externe în exerciţiu, Iurie Leancă, pe care formaţiunea l-a înaintat candidat la funcţia de Prim-ministru. Leancă are termen pînă pe 30 mai să-şi formeze echipa, să elaboreze programul de activitate al Cabinetului de miniştri şi să găsească minim 51 de voturi parlamentare pentru votul de încredere de care are nevoie în noua funcţie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?