Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

La Chișinău s-a desfășurat cursa olimpică

27 mai. 2013,, 13:58   Sport
3109 0
Foto : noi.md
Mii de oameni au participat la cursa organizată la Chișinău cu prilejul Zilei Internaționale Olimpice. La cursa de 3,5 km au participat sportivi, elevi, politicieni și cetățeni de rînd. Unii au participat la acest eveniment sportiv cu toată familia.

”Am 66 de ani, dar îmi mențin forma sportivă și am ajuns la finiș printre lideri. La cursă a participat toată familia mea – 6 persoane. Au participat toți nepoții, chiar și nepoțica cea mai mică de 5 ani. Au alergat toți, nimeni nu a stat pe umeri”, a spus unul dintre participanții la cursă.

”Pe an ce trece cursa devine tot mai interesantă. Ne bucură numărul participanților și faptul că mulți oameni din Moldova duc un mod de viață sănătos. Asemenea evenimente trebuie să devină o tradiție frumoasă în Moldova”, a menționat președintele CNO, Nicolae Juravschi.

Premierul desemnat Iurie Leancă și miniștri Guvernului în exercițiu, de asemenea, au participat la cursa olimpică. ”Sper că aceste competiții sportive vor fi pentru cetățeni ca un mesaj că grija pentru corp contribuie la dezvoltarea intelectuală. Să nu uităm dictonul: ”Într-un corp sănătos – o minte sănătoasă”, a subliniat Leancă.

În cadrul evenimentului au fost organizate, de asemenea, competiții la tenis, taekwondo, scrimă, tir și lupte libere.

În Moldova, Ziua Internațională Olimpică a fost marcată pentru a 22-a oară.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?