X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Serviciul de Informaţii şi Securitate infirmă declaraţiile lui Ion Butmalai

23 mai. 2013,, 13:03   Societate
5267 2
Foto : moldnews.md
Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) infirmă declaraţiile deputatului PLDM, secretarul Comisiei Parlamentare securitate naţională, apărare şi ordine publică, Ion Butmalai, care a spus miercuri că "SIS a trimis Comisiei o scrisoare referitoare la schema de legalizare a unor acţiuni de tip raider".

Într-un comunicat al SIS, citat de "Infotag", se spune că "în contextul monitorizării factorilor de risc ce ar putea expune pericolului sistemul financiar-bancar al ţării, în speţă, Banca de Economii a Moldovei (BEM), SIS, în mod continuu, cu anticipare a potenţialelor ameninţări de securitate economică, a informat conducerea supremă a ţării, precum şi organele abilitate".

"Remarcăm că, în informaţiile Serviciului la subiectul dat, nu sînt vizate persoanele nominalizate în "Declaraţia Politică" (din 22 mai 2013) a dlui Ion Butmalai. În plus, subliniem că în adresa Comisiei respective de către SIS nu au fost expediate informaţii de acest gen", se spune în comunicatul SIS-ului.

Instituţia mai precizează că a luat act de informaţia privitoare la faptul că la adresa Comisiei securitate naţională, apărare şi ordine publică "a parvenit şi a fost înregistrată scrisoarea unor angajaţi ai SIS", şi a demarat măsuri ce se impun în conformitate cu prevederile cadrului instituţional în vigoare.

Amintim că, miercuri, 22 mai, Ion Butmalai a emis o declaraţie în care se menționează că SIS a trimis Comisiei o scrisoare în care se spune că: "SIS deţine informaţia potrivit căreia, la 7 aprilie 2012, schema de legalizare a unor acţiuni de tip raider a fost determinată în cadrul unei întîlniri secrete ce a avut loc la Biroul lui Dorin Damir (omul de încredere al lui Vlad Plahotniuc), din strada Al. Lăpuşneanu, la care au participat Alexandru Tănase, Mihai Poalelungi, Victor Berlinschi (reprezentantul acţionarilor minoritari ai Băncii de Economii) şi o judecătoare de la Curtea de Apel Chişinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?