Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Opinie: Alegerile anticipate echivalează cu deces politic pentru PDM și PLDM

22 mai. 2013,, 16:39   Politică
6330 7
Foto: noi.md
PDM și PLDM conștientizează că, în urma alegerilor anticipate vor pierde puterea în stat, fapt care și generează în ultima perioadă o droaie de modificări legislative. De această părere este fostul viceministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Valeriu Ostalep, notează NOI.md.

În prezent, spune fostul viceministru, între forțele componente ale Alianței au loc negocieri privitor la repartizarea sferelor de influență. ”Ei se măsoară unul cu altul care are mai multe pîrghii și care îl poate influența mai mult pe partenerul său. Mă refer acum la PDM și PLDM. Pentru aceste două partide, alegerile anticipate sînt egale cu moarte politică și ele conștientizează acest lucru. Și cît le permite încă legislația și răbdarea populației, care încă n-a ieșit cu alte forme de apreciere a acestei stări de lucruri, ei se joacă unul cu altul – care modifică o lege, care modifică alta și așa mai departe”, a precizat Valeriu Ostalep.

Pînă la urmă, aceste ”negocieri” desfășurate prin asemenea metode vor eșua, consideră Ostalep, întrucît spune el, politicienii în cauză nu acționează conform logicii și criteriilor politice.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?