X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4021

Moody's a atribuit Moldovei un rating de "B3" – stabilitate economică redusă şi instabilitate politică

18 mai. 2013,, 10:02   Societate
2641 0
Foto: novostiua.net
Atribuindu-i Moldovei ratingul de "B3", Agenţia Moody's a explicat că acesta reflectă o stabilitate economică redusă şi instabilitate politică în ţară.

Potrivit Agenţiei "Infotag" cu trimitere la datele raportului anual al agenţiei Moody's, PIB-ul pe cap de locuitor este foarte redus în Republica Moldova, economia este slab dezvoltată şi depinde foarte mult de transferurile băneşti, iar potenţialul de creştere pe viitor este limitat.

Nereglementarea conflictului transnistrean şi disensiunile în sistemul politic sporesc riscurile de credit, însă perspectiva de rating se menţine stabilă.

În document se mai remarcă eficienţa slabă a Guvernului, nivelul înalt al corupţiei şi lipsa transparenţei.

Moody's determină riscul economic din deficitul substanţial al contului curent, datoriile istorice pentru gaz acumulate de Transnistria.

Agenţia indică asupra faptului că ratingul Republicii Moldova poate scădea şi mai mult în cazul revizuirii reformelor convenite cu FMI, reducerea transferurilor băneşti de peste hotare sau reducerea exportului.

Ratingul Republicii Moldova se poate îmbunătăţi, dacă politica internă va deveni mai puţin polarizată şi va fi păstrat ritmul reformelor convenite cu FMI şi UE.

Deja de mai bine de 10 ani, Republica Moldova nu solicită evaluarea companiilor de rating.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?