X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Experți: Demiterile de astăzi demonstrează că Timofti este afiliat politic PLDM-ului

16 mai. 2013,, 23:45   Politică
3188 5
Foto: elldor.info
Demiterile de astăzi de la Guvern demonstrează că şeful statului este afiliat politic PLDM-ului, consideră unii analişti politici, citați de Publika.md.

"Astăzi s-a confirmat ipoteza, conform căreia domnul Timofti este afiliat PLDM-ului. Cred că revocarea miniştrilor liberali este un şah-mat adresat PD-ului şi atenţionează că miniştrii săi sunt puşi în pericol. Asta are scopul de a slăbi condiţiile de negociere a Partidului Democrat. Miza este de a forma un nou Guvern în frunte cu Leancă, însă cu o ofertă redusă pentru PD. Această decizie însemnă excluderea oricăror relaţii dintre PLDM şi PL în cadrul negocierilor privind formarea unui nou Guvern", a declarat analistul politic Roman Mihăeş.

Părerea a fost împărtăşită şi de analistul Oazu Nantoi: "Ceea ce s-a întîmplat astăzi este un mesaj adresat PD-ului. Are loc un scenariu care consolidează poziţiile liberalilor reformatori şi arată democraţilor ce se va întîmpla cu miniştrii PD, dacă nu vor vota pentru crearea noului Guvern.

Amintim că, astăzi, Nicolae Timofti a semnat decretele cu privire la demiterea viceprim-ministrului Mihai Moldovanu şi ministrului Transportutilor, Anatol Şalaru, membri PL.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?