X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Consiliul European a aprobat liberalizarea regimului de vize pentru Ucraina

11 mai. 2017,, 13:00   Externe
1893 0

Consiliul European a aprobat în cele din urmă decizia de acordare a regimului fără vize pentru cetățenii ucraineni.

Actul legislativ al Parlamentului European și al Consiliul UE a fost aprobat fără dezbatere.

În document se spune despre ”scutirea de vize pentru cetățenii UE care călătoresc în Ucraina și a posesorilor de pașapoarte biometrice ucrainene, atunci cînd aceștia călătoresc în UE“, scrie paginaderusia.ro.

Decizia a fost luată la Bruxelles în cadrul unei reuniuni a Consiliului UE pentru agricultură și pescuit. Dacă nu exista obiectii împotriva deciziei, aceasta poate fi aprobata de orice reuniune a Consiliului European, fapt care accelerează procedura. De exemplu, regimul fără vize pentru cetățenii georgieni a fost aprobat de miniștrii energiei din UE, iar pentru cetățenii Republicii Moldova – de miniștrii transporturilor.

Totodata, Consiliul UE a postat un film explicativ despre acordarea regimului liberalizat de vize pentru Ucraina.

Președinții Parlamentului European și ai Consiliului trebuie să semneze documentul în PE pe 17 mai. După semnare, actul legislativ urmează să fie publicate în Jurnalul Oficial și să intre în vigoare 20 de zile mai tîrziu.

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a declarat anterior că se așteaptă ca intrarea în vigoare a regimului fără vize cu UE pentru ucraineni sa se faca pe 11 iunie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?