Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4021

Moldova, în așteptarea investițiilor din Monaco

5 mai. 2017,, 11:00   Economie
1836 0

Moldova și Monaco au semnat acorduri economice privind cooperarea și intenționează să extindă relațiile comercial-economice și cooperarea investițională.

Astfel, au fost semnate două acorduri economice de colaborare între Consiliul Economic al Principatului Monaco şi Asociaţia Oamenilor de Afaceri din Moldova şi între Consiliul Economic al Principatului Monaco şi Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova, relatează NOI.md.

Documentele au fost semnate la finalul Forumului Oamenilor de Afaceri din Moldova-Monaco, organizat la Chișinău de Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova. La el au participat prim-ministrul Moldovei, Pavel Filip, şi prinţul Albert al II-lea de Monaco, precum și peste 230 de întreprinzători din ambele țări.

Prim-ministrul s-a pronunţat pentru dezvoltarea schimburilor comerciale între Republica Moldova şi Principatul Monaco şi a accentuat importanţa creării unui climat investiţional favorabil.

„În opinia mea, Moldova, ca stat de dimensiuni mici, are multe de învățat de la un altul la fel de mic din punct de vedere geografic și demografic. Mai cu seamă, cînd unul dintre ele este printre primele state în lume după produsul intern brut pe cap de locuitor, are cea mai mică rată a sărăciei din lume și are cel mai mare număr de milionari pe cap de locuitor din lume”, a menționat premierul.

Șeful Guvernului moldovenesc a reiterat deschiderea Republicii Moldova pentru investițiile străine directe, încurajînd companiile din Monaco să exploreze oportunitățile investiționale din sectoarele financiar-bancar, infrastructură, telecomunicații, transport, energetică.

La rîndul său, prinţul Albert al II-lea a menţionat că acest forum oferă noi oportunităţi de cooperare între companiile din Moldova şi Monaco.

„Monaco este o ţară mică, dar are dorinţa de a inova şi a se dezvolta. Companiile din ţara mea doresc să-şi dezvolte relaţiile cu partenerii străini, iar acordurile semnate astăzi vor contribui la îmbunătăţirea relaţiilor şi la o cooperare reciproc avantajoasă”, a declarat prinţul Albert al II-lea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?