Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4058

Ghimpu: De ce să votăm dacă Filat a aruncat PL în opoziţie?

15 mai. 2013,, 09:55   Politică
4210 5
Foto: timpul.md
Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, nu vede motivul pentru care ar susţine candidatura lui Iurie Leancă la funcţia de prim-ministru, relatează publika.md.

Iar principalul vinovat ar fi liberal-democratul Vlad Filat, care „a aruncat PL în opoziţie şi a întors din nou totul cu picioarele în sus”.

Preşedintele PL spune că Vlad Filat nu a procedat corect prezentîndu-l pe Iurie Leancă drept candidatul PLDM la funcţia de premier, înainte de a fi formată o majoritate parlamentară: „Azi Filat încă o dată a întors totul cu picioarele în sus. Sîntem într-o situaţie ca după alegeri, se formează întîi majoritatea parlamentară, apoi urmează Guvernul. Întrucît a fost denunţat acordul, am rămas în Parlament. Dialogul are loc între partide politice, nu între candidatul desemnat şi nu ştiu cine. Filat a procedat ca un despot. Corect era să se formeze o majoritate parlamentară, apoi să vină cu candidatura, să semneze acordul, lucru care se face cu partidele politice. O dă de fiecare dată în bară şi îmi pare rău că nu se învaţă minte”.

Mihai Ghimpu a dat de înţeles că nu va vota pentru candidatura lui Leancă: „Nu am nimic împotriva lui Leancă, dar atîta timp cît PL nu e invitat la negocieri... se vede o alianţă cu trădătorii. Se votează un Guvern dacă eşti la guvernare. De ce să îmi asum eu actul guvernării, dacă Filat m-a aruncat în opoziţie? Da, PL nu are experienţa corupţiei, nu e mafiot. Ce să ne asumăm? Mafia?”.

Mai mult, şeful liberalilor susţine că Filat nu ar fi cointeresat ca Leancă să ajungă în fotoliul de prim-ministru. „Nu cred în intenţiile lui Filat ca Leancă să devină premier, Filat vrea anticipate. Un despot niciodată nu acceptă să stea în umbră doi ani, interesul lui a fost să lovească în R. Moldova. Tot ce face el nu are nimic comun decît cu anticipatele. Bănuiesc că el cu Voronin discută o alianţă după alegeri. Voronin presupune că va cîştiga, dar nu va avea 61 de voturi, aşa că i-a dat pastila”, a precizat Ghimpu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?