X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Episcopul Marchel cheamă la manifestație împotriva paradei homosexualilor, care va avea loc duminică (Video)

14 mai. 2013,, 14:25   Societate
3722 2
Fotо: noi.md
Preoți, enoriași, deputații din primul Parlament, polițiști – toți sînt chemați pe data de 19 mai în Piața Marii Adunări Naționale pentru a manifesta împotriva paradei homosexualilor, programată pentru ziua de duminică, scrie NOI.md.

Apelul a fost făcut astăzi, în cadrul unei conferințe de presă. Potrivit episcopului Marchel, odată cu proclamarea de către fosta AIE a cursului de europenizare a societății moldovenești, au avut de cîștigat doar homosexualii.

„Noul model de viață europeană este îmbrățișată, deocamdată, doar de homosexuali. Regimul liberalizat de vize, care ne este promis din anul 2009, nu l-am mai obținut. Guvernarea nu vrea acest regim, pentru că se teme că vom pleca toți de aici”, a declarat episcopul Marchel, chemînd populația la contramanifestație.

„Oameni buni, pentru că guvernarea s-a dovedit a fi neputincioasă la capitolul administrare, a venit vremea să fim noi, oamenii simpli, mai hotărîți în acțiunile noastre. Să ne apărăm țara, pămîntul și copiii de tot ce este dăunător sufletului. Personal, binecuvintez și îndemn creștinii și preoții să vină pe 19 mai în centrul capitalei pentru a opune rezistență prin rugăciune și prin simpla prezență a voastră împotriva a ceea ce pregătesc sodomiții în Chișinău duminică”, a specificat Marchel.

De asemenea, el a spus că speră că Mitropolia Moldovei îi va fi alături și a mai lansat un apel către politicienii de la guvernare: „Opriți, cît nu este tîrziu, acest desfrîu și îndreptați-vă greșeala”.

Totodată, episcopul a îndemnat preoții din bisericile din Chișinău și suburbii ca în ziua de duminică să înceapă slujbele mai devreme, astfel încît la ora 9:00 să fie în centrul capitalei.

La rîndul său, liderul Mișcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, susține că „armata de popi în frunte cu Markel este mai rea decît armata a 14-a din Transnistria și încearcă să țină țara în mizerie”.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?