Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Dosarul Vicol, în mîinile procurorilor

14 mai. 2013,, 12:11   Societate
2998 1
Foto: publika.md
Cauza penală pornită de CNA pe faptul actelor de corupţie comise de persoane cu funcţii publice din cadrul Inspectoratului Fiscal Principal de Stat a fost transmisă astăzi procuraturii. Potrivit Ofiţerilor CNA, procurorilor le-au fost prezentate 24 de volume care conţin 14 dosare penale conexate.

”La baza concluziilor organului de urmărire penală au fost puse peste 200 de probe. Suplimentar, procurorilor le-au fost prezentate 52 de discuri cu interceptări ale convorbirilor telefonice, 12 pachete cu corpuri delicte, inclusiv stickul depistat în biroul şefului IFPS cu interceptările telefonice ale subalternei sale”, se arată în comunicatul de presă emis de CNA.

De asemenea, CNA a comunicat că în acest dosar figurează 10 persoane. ”În calitate de bănuiţi în comiterea infracţiunii au fost recunoscuţi şeful adjunct al IFPS, 2 inspectori fiscali, secretarul general adjunct al Guvernului Republicii Moldova și două persoane civile, iar în calitate de învinuiţi în comiterea infracţiunii – şeful IFPS, un om de afaceri, un fost angajat al CCCEC şi unul din cadrul CNA”, informează CNA.

Precizăm că, în februarie curent, CNA a efectuat mai multe percheziții la biroul și domiciliul lui Nicolae Vicol, în cadrul unui dosar inițiat în toamna anului trecut pentru abuz de putere și acte de corupere, ca mai tîrziu să apară în presă anumite interceptări telefonice cu acesta.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?