Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4021

Moscova ocupă locul doi în lume după numărul de miliardari

11 mai. 2013,, 11:10   Externe
2882 0
Foto: ruvr.ru
Compania britanică de consultanţă „WealthInsight” calculează statisticile despre numărul de oameni bogați din întreaga lume. În clasamentul oraşelor prezentat, după numărul de milionari care trăiesc acolo, conform situaţiei de la finele anului 2012, primul loc îl ocupă Tokyo. În capitala japoneză locuiesc 461 mii de milionari în dolari.

Oraşul New York, care s-a clasat pe locul doi, numără 389 mii de milionari. Faptul că Tokyo a întrecut New York-ul, aceasta se datorează, în parte, faptului că mai mulţi new-yorkezi bogați preferă să trăiască permanent în orașe mici, cum ar fi Greenwich, care numără 350 de milionari.

Pe locul trei, cu un decalaj vizibil, s-a situat Londra cu 281 mii de milionari, iar Moscova cu 101 mii este pe locul 20, citează "Kommersant-Online".

În top 20 de orașe după numărul de miliardari cu averea de peste 30 de milioane, Moscova nici nu a intrat. Pe primul loc din acest clasament este Londra, pe locul doi - Tokyo (3525), pe locul trei - Singapore (3154). New York (2929) şi Roma (945) sînt ultimele de pe această listă.

Însă după numărul de miliardari, capitala Rusiei este aproape la vîrful clasamentului. Cercetătorii au numărat la Moscova 64 de miliardari în dolari, ceea ce a permis capitalei ruse să ocupe locul doi în clasamentul mondial, după New York cu 70 de miliardari, unul dintre care este primarul New York-ului, Michael Bloomberg, cu o avere de 27 miliarde de dolari.

Decalajul dintre poziţii în clasamentul de milionari și miliardari a fost deosebit de evident pentru Moscova și Mumbai. Cel din urmă nici nu intră în clasamentul de milionari, iar în topul de miliardari se află pe locul cinci.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?