X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

UE va oferi un ajutor umanitar Yemenului

26 apr. 2017,, 00:00   Externe
1472 0

Statele membre ale Organizației Națiunilor Unite (ONU) se reunesc marți la Geneva într-o conferință a donatorilor pentru Yemen, țară unde 17 milioane de locuitori sînt în pericol de foamete din cauza războiului intrat în al treilea an de desfășurare, transmite DPA.

Agențiile ONU au afirmat anul trecut că vor avea nevoie de 2,1 miliarde de dolari pentru a ajuta cea mai săracă țară din Peninsula Arabică, însă numai în jur de 15 procente din această sumă au fost donate pînă acum.

''Dacă nu vom reuși să acționăm rapid, energic/convingător și într-un efort concertat, foametea este un scenariu posibil și realist pentru 2007'', subliniază un comunicat al ONU emis înaintea reuniunii de o zi de la Geneva.

La conferința ministerială, ce va fi deschisă de secretarul general al ONU, Antonio Guterres, vor asista reprezentanți ai agențiilor ONU și ai instituțiilor financiare internaționale.

Yemen este afectat de un război cu dimensiuni regionale și religioase, care opune forțele guvernamentale sprijinite de Arabia Saudită rebelilor susținuți de Iran, care au cucerit capitala Sanaa și regiunile înconjurătoare la sfîrșitul lui 2014.

Războiul s-a intensificat din martie 2015, cînd Arabia Saudită și țări aliate sunnite au declanșat o campanie de lovituri aeriene împotriva rebelilor șiiți.

Chiar înainte de escaladarea conflictului, Yemenul era adîncit în sărăcie profundă, lipsă de dezvoltare și probleme de mediu. Doi ani mai tîrziu, 18,8 milioane din cei 27 milioane de locuitori au nevoie de ajutor umanitar.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?