Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Hadârcă: UE își va retrage proiectele inițiate în Moldova

8 mai. 2013,, 11:00   Politică
4706 3
Foto: noi.md
Reformatorii liberali fac apel către partidele de dreapta să se unifice pentru a crea o majoritate parlamentară. Îndemnul a fost lansat în cadrul unei conferințe de presă de către liderul grupului reformatorilor, deputatul Ion Hadârcă, care consideră că viitorul european al Moldovei este în pericol, iar prin unificarea partidelor de dreapta se va pune punct dispersării forțelor proeuropene, relatează NOI.md.

“Cred că este posibilă unificarea forțelor de dreapta și, mai mult decît atît, este un deziderat stringent pentru a ieși din criza politică. Sînt semne din partea oficialilor europeni. Sîntem acum într-o cursă contracronometru. Este vorba de cîteva zile, în caz contrar, se vor retrage proiectele și încrederea care ne-a fost acordată. Este chiar o situație alarmantă”, a avertizat Hadârcă.

Totodată, deputatul a adus noi critici conducerii Partidului Liberal, menţionînd că acesta s-a detaşat vizibil de ideea de integrare europeană, iar mesajul plin de ură şi intoleranţă al conducătorului PL a distanţat acest partid de presă şi de societate.

“Nu vom lăsa mîinile în jos, trecînd în opoziție, dîndu-le șansa forțelor de opoziție antinaționale și pro ruse, de a ne umili din nou. A avenit timpul să punem punct dispersării forțelor proromâne, proeuropene, care trebuie să se regăsească într-o singură entitate politică”, a opinat Hadârcă.

Menționăm că mai mulți oficiali europeni și-au exprimat dezacordul față de acțiunile din data de 3 mai, cînd PLDM și PCRM au votat un pachet de legi care, potrivit europenilor, nu corespund normelor UE.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?