X 
Transnistria stiri: 1446
Preşedintele stiri: 4071

Voronin: Nu ne vom supune “mentorilor” europeni

7 mai. 2013,, 12:32   Politică
4555 6
Foto: noi.md
Liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, califică drept isterice criticele din partea unor oficiali europeni la adresa Republicii Moldova, în legătură cu șirul de proiecte votate în Parlament la data de 3 mai. În cadrul unei conferințe de presă, liderul PCRM a spus că ”intervenţia informaţională rapidă din partea UE şi a Consiliului Europei” denotă că integrarea europeană a fost şi este percepută de către Bruxelles şi Strasbourg nu de pe poziţiile supremaţiei legii şi extinderii libertăţilor şi garanţiilor democratice, ci în calitate de proiect geopolitic”.

“Declaraţiile isterice ale Strasbourgului şi Bruxelles-ului reprezintă astăzi cea mai serioasă lovitură aplicată modernizării europene a Moldovei. Este o palmă aplicată tuturor cetăţenilor ţării care au mai crezut sincer că deciziile la un astfel de nivel nu pot fi luate sub presiunea primitivă a corupţiei personale şi a xenofobiei păstrate de pe timpurile “războiului rece”. Sensul acestui proiect este simplist: de a împiedica cu orice preţ parteneriatul dintre Moldova şi Rusia, de a anula şansele pentru fortificarea relaţiilor integraţioniste ale Moldovei în spaţiul post-sovietic”, a spus liderul PCRM.

Vladimir Voronin consideră că acesta ar fi motivul pentru care este oprită orice alternativă, precum eventuala victorie a opoziţiei parlamentare actuale – Partidul Comuniştilor. Asta deoarece este privită ca o ameninţare pentru această “integrare europeană”. De asemenea, el susține că singura cale la moment pentru Moldova sînt alegerile anticipate.

„Autoritatea acestor şefi în Europa nu este cu mult mai mare decît în Moldova. Pe noi ne interesează, în primul rînd, opinia cetăţenilor din ţara noastră. Iar ei susţin toate deciziile care au fost adoptate vinerea trecută, în principal, pentru că aceste decizii cresc speranţele în declanşarea alegerilor parlamentare anticipate, a unor alegeri libere şi democratice, în decriminalizarea ţării şi un viitor demn şi democratic”, a subliniat Voronin.

Liderul PCRM a menționat că PCRM nu intenţionează ”să se supună declaraţiilor mentorilor”, care şi-au permis să încalce normele morale, să calce peste onoare, cinste şi aşa-zisele valori europene. “Valori care, printre altele, sînt apropiate nu doar pentru deţinătorii de paşapoarte europene, dar şi pentru toţi cei care se consideră moştenitorii Marii Victorii asupra fascismului”, a încheiat Voronin.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?