Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4024

Atacul cu BOMBĂ din Boston ar fi putut fi mai grav. Frații Țarnaev plănuiau explozii de 4 iulie

3 mai. 2013,, 11:45   Externe
2972 1
Foto: 24chasa.bg
Atacatorii din Boston plănuiau atacurile pentru 4 iulie, ziua în care milioane de americani celebrează adoptarea Declaraţiei de Independenţă.

Dispozitivele explozive folosite în atacurile de la maratonul din Boston au fost create în apartamentul lui Tamerlan Țarnaev, în care acesta locuia cu soția și fiul său, a precizat un oficial american apropiat anchetei pentru CNN.

Katherine Russell, văduva atacatorului mort în urma unei confruntări cu poliția, se ferește de ochii lumii în csa părinților săi din North Kingstown. Nu se știe pentru moment dacă femeia știa sau a suspectat ce plănuiește soțul său, a mai adăugat sursa citată.
Se pare că cei doi frați ceceni doreau inițial să pună în scenă un atac sinucigaș cu bombă în data de 4 iulie. Djohar Țarnaev le-a spus anchetatorilor de pe patul de spital că planurile lor s-au schimbat fiindcă bombele au fost gata mai devreme. Maratonul din Boston a fost ales drept țintă cu numai o zi sau două înainte de atacuri.

Nu se știe ce manifestație ar fi ales frații Țarnaev ca țintă pe 4 iulie. În fiecare an, sute de mii de persoane participă la ceremoniile dedicate Zilei Indenpendenței.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?