Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Activitatea Curții Constituționale în vizorul comuniștilor

2 mai. 2013,, 16:01   Politică
3424 1
Foto: newsmoldova.md
Comuniștii au înregistrat astăzi o inițiativă legislativă privind modificarea și completarea unor acte normative cu referire la activitatea Curții Constituționale.

Astfel, fracțiunea PCRM propune să fie modificată Legea cu privire la Curtea Constituţională. Dacă inițiativa va fi susținută în Parlament, funcţia de judecător al Curţii Constituţionale ar putea rămîne vacantă.

De asemenea, membrii PCRM cer modificarea articolului 19 cu privire la ridicarea mandatului. Pe lîngă diferite completări, aceștia propun introducerea unui nou alineat: „Procedura de ridicare a mandatului judecătorului pentru încălcarea jurămîntului sau pierderea încrederii se iniţiază la cererea a cel puţin 25 de deputaţi, iar hotărîrea se aprobă prin votul a cel puţin 3/5 din numărul deputaţilor aleşi”.

Totodată, la acest capitol comuniștii mai solicită modificarea articolului privind ridicarea imunităţii judecătorului şi încetării exercitării funcţiei. În caz că inițiativa va fi susținută, această funcție ar putea fi exercitată și de Parlament.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?