X 
Transnistria stiri: 1446
Preşedintele stiri: 4071

Analist politic: Comuniștii sînt niște trișori

2 mai. 2013,, 15:05   Politică
5949 4
Foto: noi.md
Între comuniști și democrați ar putea exista o înțelegere privind partajarea funcțiilor de influență. Această opinie a fost expusă de analistul politic Anatol Țăranu, referindu-se la surprinderea de care a dat dovadă astăzi în Parlament liderul fracțiunii PLDM, Valeriu Streleț, atunci cînd comuniștii au solicitat amînarea ședinței.

”O asemenea ipoteză ar putea să fixeze faptul că comuniștilor le revine postul de președinte al Parlamentului, dar democrații trebuie să obțină în schimb o compensare în acest sens. Aici există o acțiune alogică a comuniștilor. Astăzi, Comisia care examinează cazul legalității alegerii procurorului general a declarat că alegerea s-a făcut cu încălcarea legii. Decizia acestei Comisii, în care majoritatea sînt comuniști, este una alogică și nu se înscrie în favoarea ipotezei că ar exista o înțelegere între comuniști și democrați, cu o singură excepție – dacă comuniștii vor da înapoi în ceea ce privește candidatura lui Gurin”, a opinat Anatol Țăranu.

În cazul în care comuniștii vor recunoaște legalitatea aflării în funcția de procuror a lui Gurin, ”ei vor apărea în situația unei formațiuni politice care nu are principii. Comuniștii sînt niște trișori. Dimineața declară că procurorul a fost ales cu încălcarea procedurilor legale, iar seara se dezic de această decizie cu costul alegerii spicherului Parlamentului”, a spus Țăranu.

Amintim că, astăzi, în plenul Parlamentului fracțiunea comuniștilor a solicitat o pauză pînă mîine pentru a se consulta în problema alegerii unui nou președinte al Parlamentului.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?