Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Termenul limită de reabilitare a drumului Chișinău -Ungheni-Sculeni

12 apr. 2017,, 10:45   Societate
1927 0

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor al Moldovei i-a acordat ultima şansă Companiei cehe OHL ZS, care repară un sector al drumului național R1 Chișinău -Ungheni-Sculeni, pregătind pentru ea Planul de Acțiuni pentru finalizarea lucrărilor pînă la sfîrșitul lunii octombrie 2017, comunică NOI.md.

Potrivit comunicatului instituţiei de resort, Ministerul Transporturilor și Administrația de Stat a Drumurilor, cu suportul inginerilor supervizori ai asocierii WSP Technic, au elaborat un nou Plan de Acțiuni, de această dată, pentru accelerarea progresului în implementarea contractului de reabilitarea a porțiunii drumului R1 Chișinău-Ungheni-Sculeni, cuprinsă între km 24 și 68. Semnarea a avut loc în prezența ministrului Iurie Chirinciuc și a viceministrului Vitalie Rapcea.

Documentul include acțiuni concrete care urmează să fie implementate de către compania cehă OHL ZS pentru redresarea situației pe un sector de 44, 2 km ai drumului național R1, astfel încît, pînă la sfîrșitul lunii octombrie 2017, lucrările să fie finalizate.

Compania cehă a înregistrat pînă în prezent întîrzieri semnificative la derularea contractului, principala cauză fiind mobilizarea insuficientă a muncitorilor și utilajelor tehnice.

Anterior, ministrul Iurie Chirinciuc și viceministrul Vitalie Rapcea, au inspectat în repetate rînduri acest sector de drum și au accentuat despre existența riscului de reziliere a contractului. Companiei cehe i-au fost aplicate și penalități pentru întreținerea carosabilului într-o stare nesatisfăcătoare, în mărime de 1000 euro pe zi.

Vicepreședintele Consiliului de Administrație a companiei OHL ZS, Carlos Baylin Larios, prezent la ședință, a refuzat semnarea acestui Plan de Acțiuni, pe motiv că are mandat să semneze doar în cazul în care beneficiarul acceptă să semneze un acord adițional la contract, prin care renunță la penalitățile de întîrziere.

Contractul pentru reabilitarea sectorului de drum R1 Chișinău-Unghen-Sculeni, km 24+050 – km 68+250 a fost semnat cu compania OHL ZS în 2014. Termenul de finalizare al lucrările era prevăzut pentru 29 iulie 2016. Valoarea contractului este de circa 28 mil. euro.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor a precizat că în data de 19 ianuarie 2017 a demarat procesul de monitorizare publică a implementării contractelor pentru reabilitarea drumurilor naționale. Pînă acum au fost semnate planuri de acțiuni cu Compania Evrascon - Drumul R1 Chișinău - Ungheni pe porțiunea km 6-24 și km 74-96 dar și traseul R33 Hîncești - Lăpușna – M1, Compania PaCO - drumul M3 Chișinău – Giurgiulești – frontieră cu România,Compania Patstroy pentru sectorul de drum R6 M1-Ialoveni, km 0+000 – km 6+550. Astfel, antreprenorii au obligația de a finaliza lucrările în conformitate cu termenii stabiliți în plan.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?