Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Cui îi este convenabil atacul chimic în Siria?

8 apr. 2017,, 12:45   Externe
3289 5

Atacul chimic în provincia siriană Idlib nu va aduce avantaje nici unea dintre părțile conflictului armat.

Această declarație a fost făcută de juristul internațional Vadim Triukhan la NewsOne.

El a spus că președintelui sirian Bashar Assad nu-i este convenabil un astfel de atac aerian deoarece el și așa este „un proscris în ochii comunității internaționale“. Opoziția nu va merge la un astfel de pas împotriva civililor, deoarece prin acest lucru ei înșiși s-ar discredita în ochii populației.

„Pentru Rusia este, de asemenea, dezavantajos, deoarece ea fost acuzată, în mod repetat, de utilizarea armelor împotriva populației civile“, a spus juristul.

Cu toate acestea, organizațiile internaționale ar trebui să investigheze și să identifice persoanele responsabile de moartea a zeci de oameni.

„Este necesar să se stabilească cauzele acestei tragedii, pentru a aduce cei responsabili în fața justiției internaționale, pentru că există semne evidente de crimă de război și crimă împotriva umanității“, a adăugat Triukhan.

Expertul consideră că la ședința Consiliului de Securitate al ONU se va ajunge la un compromis pe această temă.

„La moment, rămîne o intrigă. Pe de o parte, Rusia nu se poate opune comunității internaționale, pentru că există semne evidente de crimă de război. Pe de altă parte, căderea regimului Assad ar fi în defavoarea Rusiei. De aceea, eu cred că un compromis poate fi realizat în prezent, în special, în problema intensificării negocierilor dintre autoritățile siriene – Assad și anturajul său – și forțele de opoziție, care încearcă să dea jos regimul prezidențial”, spune expertul.

Triukhan a amintit că acest atac chimic nu este primul în războiul din Siria. Cu toate acestea, astfel de acțiuni niciodată nu au adus la rezultate decisive.

„Se pare că ne apropiem de așa-numitul Rubicon în Siria – vor reuși oare liderii țărilor-cheie (Statele Unite ale Americii, China, Rusia) să negocieze. Dacă nu reușesc – situația din Siria poate deveni de necontrolat, în cazul că vor reuși – situația se va putea îndrepta într-o direcție controlată”, a declarat Triukhan.

După cum a anunțat anterior MIGnews.com.ua, în urma unui atac chimic în provincia siriană Idlib au fost ucise 72 persoane. La moment se știe că printre victimele tragediei se numără 20 copii și 17 femei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?