X 
Arşiţa stiri: 170
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Ilia Trombițki: "Există speculații cu privire la lipsa de înțelegere a imposibilității distrugerii din exterior a barajului de la Centrala Hidroelectrică de pe Nistru"

19 iun. 06:30   Societate
3493 0

Barajul hidrocentralei de pe Nistru poate fi distrus din exterior doar prin arme nucleare, dar cu toții sperăm că acest lucru nu se va întîmpla, pentru că în acest caz problemele ar fi foarte grave.

Această opinie a fost exprimată de cunoscutul ecologist Ilia Trombițki, director executiv al Asociației Internaționale a Păstrătorilor Rîului Nistru "Eco-TIRAS", doctor în științe biologice, în cadrul talk-show-ului "Fără cravată cu Alexandr Stahurski" de la postul de televiziune N4, transmite Noi.md.

El consideră că există o anumită speculație că oamenii, inclusiv cei care iau decizii la cel mai înalt nivel, nu înțeleg imposibilitatea distrugerii din exterior a barajului hidrocentralei de pe Nistru.

Ilia Trombițki a explicat că Centrala Hidroelectrică Kakhovskaia din Ucraina a fost distrusă pentru că una sau mai multe mașini cu explozibil au fost conduse acolo și au aruncat în aer această centrală din interior.

"Acest lucru este posibil. Acest baraj. În cazul nostru, chiar dacă o duzină de rachete vor lovi acel baraj de acolo, nu i se va întîmpla nimic semnificativ în virtutea faptului că a fost construit foarte solid, foarte robust. Și amploarea este cu adevărat uriașă", a declarat Trombițki.


Potrivit lui, prin urmare, este posibil, desigur, să se semnaleze potențialul pericol.

"Dar, după părerea mea, nu poate fi distrus decît prin arme nucleare și în niciun alt mod. Sperăm că nu se va ajunge la asta. Dar, bineînțeles, dacă va fi distrus, cursul inferior al Nistrului și toate celelalte vor fi devastate. Dar ar trebui să luăm în considerare și faptul că acest lucru este nerealist", a declarat Ilia Trombițki.

În același timp, Radu Cazacu, director adjunct al Agenției "Apele Moldovei", a subliniat că orice baraj, în afară de corpul barajului, mai are și niște ecluze, niște pasaje, iar orice avarie la acestea va provoca pagube semnificative.

6
2
0
6
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав