X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

Nicolae Vicol a fost eliberat din arest

29 apr. 2013,, 16:02   Politică
4565 3
Foto : timpul.md
Şeful Inspectoratului Fiscal Principal de Stat (ÎFPS), Nicolae Vicol, a fost eliberat, luni, din arest la domiciliu. În pofida menţinerii pe rol a dosarului penal deschis pe numele său, Vicol va fi cercetat în libertate.

Potrivit Agenţiei "Infotag", cu trimitere la Cancelaria Curţii de Apel din Chişinău, decizia a fost luată de colegiul condus de magistratul Alexandru Şpac. Judecătorii şi-au motivat decizia prin faptul că acuzarea nu a prezentat suficiente dovezi pentru a-l menţine pe Vicol în arest.

Procurorul Lilian Rudei a refuzat să facă comentarii, la fel, şi avocatul lui Nicolae Vicol – Ana Ursachi.

Şeful fiscului a fost reţinut pe 15 februarie de către ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie după ce au efectuat percheziţii în oficiul şi la domiciliul funcţionarului. El a fost reţinut pentru 72 de ore. Ulterior, pe 18 februarie, Judecătoria sectorului Buiucani a eliberat un mandat de arest pentru 20 de zile pe numele lui Vicol, motivîndu-şi decizia prin faptul că acesta ar putea influenţa mersul anchetei dacă s-ar afla în libertate. Termenul de arest a fost prelungit pînă pe 27 martie, după care i-a fost schimbată măsura de reprimare pe arest la domiciliu. Vicol este învinuit de corupere pasivă, abuz in serviciu și interceptarea ilegala a unor convorbiri telefonice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав