X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Bulgaria: Ministrul sănătății, pus sub acuzare pentru abuz de putere

3 apr. 2017,, 23:00   Externe
2900 0

Departamentul anticorupție al Parchetului bulgar l-au pus sub acuzare pe ministrul interimar al sănătății, Ilko Semerdjiev, pentru abuz de putere pentru că a amenințat-o pe șefa Agenției Naționale de Sănătate, Asena Stoimenova, după ce aceasta a refuzat să-l angajeze ca adjunct al său pe un protejat al ministrului, informează Reuters și novinite.com.

Semerdjiev este și vicepremier în guvernul interimar de la Sofia.

Procurorii au declarat că doi martori au relatat că Stoimenova a fost amenințată de Semerdjiev pe data de 24 martie. ''Te pot destitui, pot să îți fac și alte lucruri'', i-a transmis ministrul sănătății Asenei Stoimenova.

Bulgaria a fost criticată constant de Comisia Europeană pentru că nu a reușit să taie legăturile dintre oficialii predispuși spre corupție și mediul de afaceri și să impună un stat de drept strict, comentează Reters.

Guvernul interimar a fost numit de președintele Rumen Radev la finalul lunii ianuarie și va funcționa pînă cînd va fi format noul guvern conform rezultatelor alegerilor anticipate desfășurate la 26 martie.

Anul trecut, procurorii bulgari l-au pus sub acuzare pe un fost ministru al sănătății și trei foști miniștri ai energiei pentru gestionare defectuoasă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?