X 
Eurovision stiri: 521
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

R.Moldova se apropie de standardele moderne

29 apr. 2013,, 09:54   Societate
3886 0
Foto : podrobnosti.ua
”Regia Apă Şoldăneşti” dispune astăzi de un nou sediu şi echipament modern de management al deşeurilor pentru trei raioane. Lucrările de renovare sînt parte a proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova", implementat de Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei. Proiectul este o premieră pentru Republica Moldova.
„Ceea ce ne-a făcut să susţinem acest proiect este dorinţa şi convingerea că Republica Moldova se poate apropia de standarde moderne de management integrat al deşeurilor", a declarat Leo Kreuz, şeful Departamentului pentru Europa de Est, Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare, BMZ.

În context, primarul de Şoldăneşti, Alexandru Tinica, a spus că rezultatul proiectului se datorează motivației oamenilor de a schimba lucrurile în oraș. ”Am vrut şi vrem să facem din ”Regia Apă Şoldăneşti” o întreprindere viabilă, modernă, care prestează servicii publice de calitate, în beneficiul cetăţenilor.”

Valoarea lucrărilor se cifrează la cca 940 de mii de lei. Totodată, pentru a optimiza capacităţile operaţionale ale întreprinderii, au fost procurate maşini specializate în valoare de peste 24 de milioane de lei. Este vorba despre echipament pentru reciclare, compactare, buldozere, tractoare, tehnică pentru oficiu, plus uniforme pentru 30 de angajaţi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?