X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4058

Ghimpu: Liliana Palihovici uzurpează puterea în stat

27 apr. 2013,, 12:15   Politică
4741 2
Foto: infoprut.ro
Actualul preşedinte interimar al Legislativului, Liliana Palihovici, uzurpează puterea în Stat. De această părere este preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, care spune că va sesiza Procuratura Generală, anunță Publika.md.

"Aşa cum am cerut să aud vocea instituţiei de drept despre infracţiunea privind convorbirile telefonice a lui Filat în funcţie de prim-ministru aşa voi cere şi aici să spună dacă este sau nu infracţiune în acţiunile dnei Palihovici. Ce spun deputaţii e una, ea nu are dreptul să deschidă, să convoace, să semneze documente. Ea nu a avut delegarea dreptului din partea preşedintelui Parlamentului. E vorba de uzurpare a puterii”.

Liderul liberal a mai spus că cei 76 de deputaţi care, acum două zile, au votat pentru demiterea lui Marian Lupu ar fi trebuit sa aleagă un alt preşedinte al Parlamentului. Tot atunci a fost aprobat un proiect de hotărîre prin care atribuţiile şefului Legislativului au fost transmise vicepreşedintelui.

Menţionăm că, ieri, Parlamentul a instituit interimatul funcţiei de preşedinte al Legislativului. Astfel, funcţia de preşedinte interimar al Legisaltivului a fost preluată de Liliana Palihovici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?