X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Candu: PLDM și PCRM au inventat mașina timpului

26 apr. 2013,, 14:50   Politică
4993 0
Fotо: noi.md
Membrii Partidului Democrat consideră că interimatul funcţiei de preşedinte al Parlamentului este în afara cadrului constituţional. Declaraţia a fost făcută de deputatul PD, Adrian Candu, după pauza anunțată în Parlament pînă pe 2 mai, relatează NOI.md.

„Noi nu contestăm demiterea lui Marian Lupu din funcţie, a fost un vot legal. Noi punem la îndoială funcţionalitatea Parlamentului după ziua de ieri. Colegii din PLDM s-au grăbit să repare gafele de ieri. Constituţia ţării prevede interimatul preşedintelui ţării, premierului, nu şi al preşedintelui Parlamentului. Tot ce se face astăzi trebuia făcut ieri, înainte de demiterea preşedintelui Legislativului", a declarat Candu.

Democratul susține că, la ședința Parlamentului, deputații sînt doar martori la ceea ce se întîmplă.

“Noi sîntem martori, ne uităm ce fac PLDM şi PCRM. Ei s-au reunit într-o alianţă şi fac ceea ce fac şi să vedem ce urmează să facă. Noi de fiecare dată vom interveni atunci cînd se vor face acte ilegale. Datorită PLDM şi PCRM, avem posibilitatea de a ne întoarce în timp. Ei au inventat maşina timpului. Doamne ferește! Se întîmplă ceva și nu avem președinte, vom avea o situație în care președintele interimar al Parlamentului va deține interimarul președinției țării", a precizat Adrian Candu.

După ce ieri Marian Lupu a fost demis cu 76 de voturi, astăzi, Legislativul a adoptat un proiect de lege care prevede că, în caz de deces, revocare sau demitere a spicherului, Parlamentul poate fi condus de unul dintre vicepreședinți.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?