X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4027

Legile și hotărîrile adoptate la inițiativa PDM ar putea fi anulate

25 apr. 2013,, 11:37   Politică
3690 2
Fotо: tribuna.md
Situație tensionată astăzi în cadrul ședinței Parlamentului. După ce acum două săptămîni deputații PLDM au votat împreună cu PDM un șir de proiecte elaborate de democrați, printre care sistemul electoral mixt, au numit un procurorul general și au complicat procedura de demisie a directorului CNA, în ședința de astăzi, lucrurile au luat cu totul o altă întorsătură, relatează NOI.md.

Astfel chiar de la începutul ședinței, deputatul PLDM, Tudor Deliu, a solicitat crearea unei comisii speciale în Parlament pentru evaluarea impactului sistemului electoral mixt, autorul căruia este democratul Vlad Plahotniuc. Un alt proiect abordat de PCRM a fost și cel cu privire la numirea procurorului general. Deputatul PCRM, Anatolie Zagorodnîi, a solicitat ca deputații să supună din nou votului proiectul, deoarece, cînd Corneliu Gurin a fost numit procuror general, nu s-a votat cu numărul necesar de voturi.

Ulterior, deputatul PLDM, Ion Butmalai, a spus că nu a votat pentru Gurin. "Nu l-am votat pe Corneliu Gurin la funcția de procuror general. Procuratura Generală trebuie să fie condusă de un profesionist, și nu de un bucătar", a afirmat Butmalai. Menționăm că, în cazul în care se va adeveri că Butmalai nu a votat, se va dovedi, totodată, că doar 50 de deputați au votat pentru Gurin, număr insuficient pentru validarea votului.

Deputații din Parlament au votat pentru numirea lui Corneliu Gurin în funcția de procuror general la data de 18 aprilie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?