Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Palihovici: Judecătorii CC nu au dreptul să-și continue mandatul

25 apr. 2013,, 10:50   Politică
4815 4
Foto: parlament.md
Vicepreședintele PLDM, vicepreședintele Parlamentului, Liliana Palihovici, consideră că magistrații Curții Constituționale nu mai au dreptul să-și continue mandatul în cadrul instanței supreme a statului. În cadrul unui discurs de la tribuna Parlamentului, la începutul ședinței, Palihovici a calificat drept o decizie politică hotărîrea CC, care a stabilit că Vlad Filat nu mai poate fi desemnat candidat la funcția de premier, relatează NOI.md.

„Conform atribuțiilor sale, CC nu doar că a adoptat o hotărîre bazată pe apreciere politică, dar a venit la adresa guvernului demis cu incriminarea tendențioasă a unor acte de corupție, sfidînd, în modul cel mai brutal mod, norma constituțională. Bazîndu-se pe niște suspiciuni, CC a privat o persoană de dreptul de a mai candida la o funcție publică. Pornind de la logica hotărării, nici unul dintre magistrați nu are dreptul să-și continue mandatul”, a spus Palihovici.

Vicepreședintele PLDM a menționat că “evenimentele din ultima perioadă au scos la iveală procese periculoase, care demonstrează că avem instituții captive, politicieni răvășiți”.

Liderul PL, Mihai Ghimpu, i-a mulțumit lui Palihovici pentru curajul de a ieși și a apăra un bărbat, referindu-se la Vlad Filat. ”Care suspiciuni, dacă este hotărîrea Parlamentului că a fost demis pe motiv de trafic de influență și abuz de serviciu? Solicit ca procurorul general să fie chemat în Parlament să dea explicații de ce Vlad Filat nu a fost invitat să vadă dacă este infracțiune sau nu este infracțiune și de ce dosarul este mort pînă azi”, a spus Ghimpu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?