X 
Transnistria stiri: 1446
Preşedintele stiri: 4071

Plahotniuc va continua să atace, chiar dacă Filat va face un pas înapoi – declarație

24 apr. 2013,, 11:35   Politică
17499 8
Foto: interakt.md
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, consideră că, actualmente, în Moldova, se atestă cea mai gravă criză politică din istoria modernă a republicii”. În cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, Sturza a spus că totul s-a produs din cauza “unei lupte interne, de orgolii şi personalităţi, care nu iau în consideraţie nicidecum interesele statului sau ale Moldovei”, relatează NOI.md.

„Alo, moldovenilor, aţi dat foc casei voastre, nu caprei vecinului! Fraza înseamnă că ne aşteaptă vremuri foarte tulburi, nu din considerente că pierdem trenul european sau nu ştiu ce. Se vede absolut clar că cei de care depinde soarta ţării, implementarea valorilor democratice, parcursul civilizat al ţării, habar nu au şi nu au nicio problemă cu interesele cetăţenilor şi oamenilor. Au interesele lor, au jucat şah pînă la faza cînd au distrus figurile oponenţilor. Dar să nu uităm, cum spune o veche zicală, că pînă la urmă toate figurile de pe tabla de şah se duc în cutie şi acolo se întîlnesc toţi”, a spus Sturza.

De asemenea, Sturza consideră că Vlad Filat a ajuns într-o situație tristă și nu mai poate candida la funcția de prim-ministru, deși este preşedintele unui partid care are 31 de mandate. Potrivit lui, chiar dacă Vlad Filat va face un pas înapoi, el va fi atacat în continuare.

„Vlad Plahotniuc va continua să atace. El e jucător, pînă la urmă, cred că scopul final pentru el nu e atît de important. Pentru el este important acest joc, adrenalina, care îi bîntuie sufletul şi nu numai sufletul. Adevărat e că toţi ceilalţi s-au prins în acest joc. Fie el, Filat, răul de pe pămînt, dar nu judeca, că rişti să fii şi tu judecat. Am dreptul să îi reproşez foarte multe lui Vlad Filat, un lucru nu pot să-i reproşez: că a vrut sincer să ducă Moldova în Europa”, a spus Sturza.

Cît privește decizia Curții Constituționale, fostul premier a spus: ”Nu că m-a mirat, m-a stupefiat şi pe mine, şi pe foarte mulţi oameni care analizează şi cunosc nu numai partea publică, dar şi cea mai puţin publică a politicii moldoveneşti. Chiar şi în Moldova lucrurile pot fi făcute cu o mai mare eleganţă”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?