Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4058

Ghimpu: Neexecutarea deciziei CC înseamnă uzurparea puterii în stat

23 apr. 2013,, 13:07   Politică
4820 1
Foto: actualitati.md
Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, se arată mulțumit de decizia Curții Constituționale și spune că această hotărîre a CC „a pus politicienii la locurile lor, prevăzute de Constituție”. Totodată, Ghimpu menționează că neexecutarea deciziei Curții ar însemna uzurparea puterii în stat, transmite NOI.md.

„Trăim timpuri tulburi, dar importante pentru societate. Nicio putere pînă în ziua de azi nu a respectat Constituția întocmai, așa cum este ea. Au folosit-o. La fel cum au folosit și oamenii pentru a se urca în scaune. Mă bucur că, în sfîrșit, a venit dreptatea pe acest pămînt. Hotărîrea CC a adus dreptatea așteptată de 20 de ani, ba mai mult, de 200 de ani”, a spus Mihai Ghimpu.

De asemenea, el menționează că liderul Partidului Liberal Democrat ar fi cel care a declanșat criza politică din țară.

„Să desemnezi un candidat la funcția de prim-ministru, care a fost eliberat de Parlament pentru corupție, trafic de putere, asta înseamnă să scuipi în democrație. Regretabil este faptul că a făcut-o președintele. Atunci cînd noi spuneam, domnule președinte, nu faceți partizanat politic cu Filat și PLDM, nu țineți nici cu Ghimpu, nici cu Filat, nici cu Lupu, dar cu Constituția – nu am fost auziți. L-a ascultat pe Filat”, a specificat Ghimpu.

El susține că, dacă pe 10 martie, Nicolae Timofti avea să asculte liberalii, nu s-ar fi ajuns în situația de astăzi „ca să fie președintele umilit. Un președinte umilit este un popor umilit, fiindcă este șeful statului”, a spus Ghimpu.

În același context, Ghimpu a spus că este gata să înceapă negocierile cu foștii colegi din AIE-2 pentru crearea AIE-3. Mai mult, el susține că PL a ales deja trei negociatori care vor reprezenta partidul în cadrul negocierilor.
„Sper că colegii au înțeles că este urgent să ne așezăm la masă și să realizăm ceea ce am promis cetățenilor. Aceasta se poate întîmpla după formarea AIE-3. E momentul să ne trezim, să tragem concluzii și să ne așezăm la masa de negocieri. Criza politică declanșată de Filat durează prea mult, de patru luni, orice zi este o pierdere pentru viitorul european. Guvernul nu a funcționat de patru luni, ceea ce înseamnă haos, corupție”, a menționat liderul PL.

El a venit cu un mesaj către foștii colegi din AIE: ”Stimați foști colegi din AIE-1 și AIE-2, cetățenii ne-au votat ca să le aducem bunăstarea, în loc azi să se bucure că au votat pentru oameni care au promis schimbarea, au condamnat guvernarea comunistă, corupția, hoția, ei văd că acest lucru continuă. Nu este nicio deosebire dintre puterea de azi și de ieri. Guvernul a preluat schemele comuniștilor și peste noapte au devenit bogați”, a declarat Ghimpu.

De asemenea, Ghimpu a spus că, dacă în decurs de două zile nu primește invitație la negocieri, el va lansa o invitație foștilor membri din AIE.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?