X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4058

Mihai Ghimpu comentează decizia CC privind statutul lui Filat

23 apr. 2013,, 01:16   Politică
9159 9
Foto: vox.publika.md
"Este o decizie corectă". Aşa a calificat liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, hotărîrea Curţii Constituţioanale privind desemnarea ilegală a lui Vlad Filat la funcţia de premier. Preşedintele liberalilor consideră că, după declararea neconstituţionalităţii deciziei lui Nicolae Timofti, reprezentanţii fostei AIE trebuie să înceapă din nou negocierile, iar PLDM să propunăo altă candidatură la funcţia de şef al Guvernului, informează publika.md.

"În sfîrşit, în Republica Moldova a început să funcţioneze legea, dar nu funcţia. Este o decizie corectă, constituţională. Am analizat mult timp Constituţia, n-am luat din vînt. Noi acum mergem corect spre integrarea europeană. După această decizie, trebuie să ne aşezăm la masă, să formăm AIE 3, PLDM să înainteze altă candidatură, să formăm un Guvern curat, fără cei care au încălcat legea. Să-şi scoată din cap că mai bine alegeri anticipate. Moldova are nevoie de lege şi îmbunătăţirea condiţiilor de trai", a declarat Mihai Ghimpu.

Totodată, liderul PL a subliniat că PLDM trebuie să accepte această decizie. "Candidatul nu mai este, nu poţi să desemnezi o persoană care a fost demisă de Parlament, învinuită de trafic de influenţă şi corupţie. Eu înţeleg că e dureros, dar domnul Filat şi PLDM trebuie să se conformeze", a mai adăugat Mihai Ghimpu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?